Kultur och fritid i Östervåla

 

Ett stort utbud av lokal kultur samspelar på ett positivt sätt med nutidens kortare arbetstider som resulterar i ökad fritid för merparten av befolkningen. Det ger som effekt att mer tid kan disponeras för ett aktivt kulturellt bevarande parallellt med nya tidsenliga fritidsaktiviteter.

 

Logga SkogsvallenDen väl bevarade lokala historian i form av välskötta muséer med inriktning på hembygden och den stolta traditionen av möbeltillverkning samspelar väl med den upprustade och bland dansbandsmusiker välkända Skogsvallen, som i nyrustat skick åter kan ta emot stora artister, om än bara några gånger per år.

 

Som en bygd mitt i naturen är självklart många av fritids-aktiviteterna också förpassade till just naturen, men också inomhus i is- och sporthall. Tillsammans med Heby kommun storsatsar man nu också på Lunda-området med arbetsnamnet Östervåla SportCenter för att göra det ännu atraktivare för både lokala sportutövare och föreningar/företag utifrån.

 

 

 Tillsammans med de djupa rötterna i kyrka och religion ger det invånarna ett stort och brett utbud av både kultur och aktiv fritid.

 

 


Information från Utvecklingsrådet

 

Boka reklamplats

Stolriket-skylt

All plats för reklam-banderoll under våra Stolriket-skyltar måste bokas via hemsidan. Klicka på bilden t.v!

 

2019 års Östervålapris till

Anders Kihl!


Klicka HÄR för att läsa mer om
Anders och motiveringen till
Östervålapriset!

 

Copyright © 2012 Östervåla utvecklingsråd - Powered by C²MS